Мъж насочи пистолет към главата на съсед заради шумна врата

  • 29 юни 2023 20:18

  • 2025
  • 0
Мъж насочи пистолет към главата на съсед заради шумна врата
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с оръжие. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж насочва пистолет към главата на съсед. Причината - вдигали му твърде много шум, съобщава Нова телевизия.

Историята се разиграва в 4:00 сутринта на 24 май в столичния квартал „Люлин”. Съседът на Ивайло Стоянов вади пистолет и го насочва към главата му. „Уплаших се много. Както за мен, така и за семейството ми. Защото жена ми и детето останаха в апартамента сами, докато аз се бутах с него и се опитвах да се отскубна и да се кача в асансьора”, разказва Ивайло Стоянов.

Всичко започва половин час по-рано. Охранителната камера на етажа запечатва момента, в който мъжът с пистолета връзва металната решетка със свински опашки. „Целият проблем започна от това, че на комшията му пречи шумът от заключването и отключването на решетката. Което, по неговите дум,и било по 20-30 пъти на ден”, обяснява Илияна Василева.  

Мъж бе наръган с нож от познат в Рударци

В 4 часа сутринта обаче никой не е минавал през металната врата. Съседите веднага се обаждат на полицията. А когато на мястото пристигат униформените от 9-о РУ, мъжът вече не е въоръжен. „Вече нямаше оръжие. Полицаите нищо не го попитаха. Да му вземат оръжието, или поне някаква документация да проверят дали му е законно оръжието”, посочва Ивайло.

„Написаха просто протокол за ситуацията и си тръгнаха. Нито посетиха апартамента, нито го задържаха”, коментира Илияна.

Според Ивайло Стоянов - съседът му, който никой на етажа не познава, е бил във видимо неадекватно състояние. „Той спомена и пред дежурните полицаи, които дойдоха, че използва разни стимуланти.  Това, което мен ме притеснява е, че този човек е таксиметров шофьор. Превозва хора. Кара такси и е с оръжие. Това за мен е недопустимо”, посочва Ивайло.

От 2014 година мъжът с пистолета в ръка живее в общинско жилище. След получения сигнал, от общината са го уведомили, че ще му отнемат апартамента, ако системно нарушава правилата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини