Спряха 322 нелегални мигранти на границата ни с Турция

  • 29 юни 2023 16:46

  • 3275
  • 0
Спряха 322 нелегални мигранти на границата ни с Турция
© МВР
Слушай новината Слушай новината

По данни на ГД „Гранична полиция“ към 16 часа, в резултат на извършените до момента действия в различни участъци на границата, при 18 случая не е допуснато незаконното преминаване на българска територия на общо 322 лица, съобщават от МВР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1595

"Имаме дотук 13 случая. Това е от 6.00 ч. сутринта до момента", съобщи комисар Ивайло Тончев, началник на Граничното полицейско управление в Елхово, предава БНТ.

По-късно от МВР съобщиха, че случаите до 16 ч. са общо 18.

Операцията се провежда и към момента на територията на областите Бургас и Ямбол. В нея участват около 700 служители на МВР. Обособени са 25 контролни пункта в пътни участъци в общините Малко Търново, Средец и Елхово. По време на проверките са задържани 10 нелегални мигранти от Мароко и двама български граждани с тях в района на Средец, поясни Тончев.

Мигранти влизат у нас в специални уплътнения и кухини на ТИР-ове

По думите му мигрантският натиск е по-силен в сравнение с миналата година.

Превозването на мигранти се извършва с всякакъв вид транспортни средства. "Включително и линейки, автомобили тип баничарки, бусове, леки автомобили, в частност комби. В момента с тези сили и средства успяваме да се справим", подчерта комисар Тончев.

Операцията ще продължи до отпадането на нейната необходимост, допълни началникът на Граничното полицейско управление в Елхово.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини