Тийнейджър подпалил две коли за месец

  • 31 юли 2012 18:01

  • 703
  • 0
Тийнейджър подпалил две коли за месец
© Булфото

17-годишен младеж е задържан за втори палеж на лек автомобил в горнооряховското село Драганово, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

В нощта в неделя срещу понеделник на тел. 112 е бил получен сигнал за запален лек автомобил “Фиат Марея”, паркиран пред къща в село Драганово. В резултат на пожара автомобилът е бил изцяло унищожен. На мястото е изпратен полицейски екип и дежурна оперативна група при Районно управление „Полиция”-Горна Оряховица. Извършен е оглед, иззети са веществени доказателства. След проведени действия по разследването, разследващите бързо стигнали до извършителя - 17-годишен, живущ в същото село. Пред полицейските служители той разказал, че въпросната вечер бил на гости в дома на свой познат, където се почерпили с алкохол. След полунощ той си тръгнал и минавайки покрай фиата решил да го запали. Счупил стъклата на автомобила, отворил багажника, развъртял крана на газовата бутилка и щракнал запалката, възпламенилото се гориво е обгорило едната му ръка. След което се прибрал в жилището си. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение “подписка”.

Младежът е автор на още един палеж в селото, преди около месец на лек автомобил “Пежо”. Тогава той беше привлечен в качеството на обвиняем и му бе наложена мярка за неотклонение “надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.Той има три криминални регистрации за домови кражби и една условна присъда за кражба, постановена от Районен съд – Горна Оряховица, която тече и в момента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
703 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини