Иван Анчев: Смъртта на Ангел Христов показа, че службите са в будна кома

  • 12 юни 2023 21:40

  • 2595
  • 4
Иван Анчев: Смъртта на Ангел Христов показа, че службите са в будна кома
©

"За всяко нещо си има тайминг, може да кажеш големи истини, но ако си изпуснал правилния момент, се поставя под въпрос всичко, което казваш. Гешев имаше достатъчно време, за да каже неща, които да имат тежест и възприятие в обществото, а не да остава впечатлението за разчистване на сметки между заинтересовани кланове, които са развалили играта помежду си и сега си мерят мускулите", заяви дипломатът и експерт по национална сигурност Иван Анчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че не е случайно размразяването на разследвания, последното от които за газопровода "Турски поток".

"Ние понастоящем сме мълчаливи наблюдатели на разчистване на сметки, което е в тотална вреда на българското общество. Политическото влияние във ВСС не трябва да бъде рушащо имиджа и доверието в институцията. Войната не е само между клановете, тя се пренася в обществото", добави Анчев.

Какви дълбоки тайни за Братя Галеви крие имението в Ресилово

Според експерта по национална сигурност партия "Възраждане" е трябвало да бъде забранена още преди година.

"Виждаме шпицкомандите на "Възраждане", които шестват по улиците на София, прекъснаха филм със съдържание, което не им харесва. Видяхме да рисуват пречупени кръстове, да пишат на немски надписи срещу евреи, на бизнеси, които не им харесват. Ако имахме прокуратура, която да не се занимава със себе си, преди година още трябваше да се самосезира по отношение на това, което правят "Възраждане", и да ги забрани като "Златна зора" в Гърция. Това е пътят към изграждане на демократично общество", заяви гостът.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Анчев оприличи ситуацията на "врящо гърне, в което всеки, който бръкне, рискува да бъде изгорен". Той коментира и ситуацията в службите за сигурност.

"Смъртта на Ангел Христов показва, че нашите служби са в будна кома, знам какви професионалисти работят в тези служби, те са в абсолютна парализа, не знаят накъде да тръгнат, с кого да играят - този, който днес е силният, може утре да бъде низвергнат", анализира експертът по национална сигурност.

Анчев е убеден, че истинската деполитизация на службите ще ги изведе от будната кома, защото "за съжаление, в днешно време всеки знае кой на кого е човек".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2595 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ех

2023.06.13 | 07:14

4
По принцип правилни неща е казал г-н Анчев, но той също е изпечен кадър на МВР и знае кога какво да говори. Дано никога повече не му дадат отговорен държавен пост.

2023.06.13 | 00:32

3
Платените от Козяк соросоидни тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 34 години ни мамиха, че живеем добре и щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат 4 военни окупационни бази . Родината ни и е платила с много злато на Дънди Прешънс . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма ,а АНГЛИЯ е била в съюз със същия Хитлер . Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ и АНГЛИЯ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО- ЧИФУТСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.06.13 | 00:15

2
karo i angel hristov gi likvidira boiko
Емѝ...

2023.06.12 | 23:17

1
Ще духам безплатно на този експерт от Козяк:) Щом е срещу Възраждане, значи е нашия човек!!!

Добави коментар

Водещи новини