Трима мъже са задържани за шофиране след употреба на алкохол в Силистренско

  • 12 юни 2023 10:54

  • 168
  • 0
Трима мъже са задържани за шофиране след употреба на алкохол в Силистренско
© Pixabay

Трима, шофирали след употреба на алкохол, са установени от полицията в Силистра, съобщават от Областната дирекция на МВР, пояснява БТА.

Вечерта на 9 юни в село Айдемир бил тестван с дрегер 50-годишен, управлявал лек автомобил „Рено“. Пробата отчела 1.58 промила алкохолно съдържание в издишания въздух и водачът е задържан за срок от 24 часа. Издаден му е талон за медицинско изследване, но той отказал да даде проба. Образувано е бързо производство.

Мъж на 57 години,  управлявал лек автомобил „Ситроен“,  бил спрян за проверка в село Ситово на 10 юни.  Той е бил тестван с дрегер, отказал е да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Бързо производство е образувано и срещу 21-годишен, водач на лек автомобил „Опел“. На 11 юни по ул. „Н. Й. Вапцаров“ в Силистра той бил спрян за полицейска проверка. Алкохолната му проба с дрегер отчела 2.35 промила. Той е отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа.

Мъж опита да открадне алкохол, върнал го в магазина - вратата била заключена

Справката показва, че през миналата година в Силистренско са съставени 226 акта за установяване на административно нарушение срещу водачи, употребили алкохол, като 123 от тях са за концентрация под 1,2 промила, а 103 - за концентрация над 1,2 промила. Съставени са и 75 акта срещу водачи, употребили наркотични вещества.

Последвайте канала на

Десислава Станева
168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини