Криза удари и трафикантите на мигранти

  • 10 юни 2023 21:19

  • 1950
  • 2
Криза удари и трафикантите на мигранти
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Криза удари и трафикантите, които прекарват мигранти през страната и това се отрази значително на тарифите. Над 10 пъти са паднали сумите, които плащат бежанците на каналджиите, но въпреки това те не се отказват да ги возят.

Гранични полицаи на ГКПП "Кап. Петко Войвода" потвърдиха неофициално пред "24 часа", че сумите, които плащат мигрантите, са намалели драстично.

Всеки автомобил, влизащ у нас от южната ни съседка в съботния ден, биваше проверяван, като задължително се отваря багажника.

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти през България и Румъния

"Тъкмо съм скрил двама афганистанци. От всеки съм взел по 3000 евро", пошегува пловдивчанин пред униформените и отвори капака. В багажника му имаше няколко чанти с покупки от гръцките вериги.

"Какви 3000 евро? За толкова пари и ние ще ги возим. Отдавна цените паднаха", отвърна със смях униформеният. По думите му таксата на човек вече е 200-300, максимум 500 евро. Няма вече кой да брои такива големи суми", отговори служителят.

Причината за драстичния спад се дължала на няколко причини. Първо, мигрантите влизали лесно в страната ни, тъй като не срещали кой знае какви препятствия. Второ, сумата от 3-4 хиляди евро се вземала за целия трансфер от Турция до Западна Европа. А за прекарване от точка до точка у нас парите били значително по-малко - 200 - 300 евро.

Разбита е мрежа за трафик на мигранти в Германия и Румъния, арести и в България

Само преди месец и половина от прокуратурата в Пловдив оповестиха, че спипани край с. Труд в линейка 23-ма мигранти платили на каналджиите по 5000 евро на човек.Такива суми вече са абсурдни, категорични са униформени.  Но добавиха, че макар и за по-малко пари, трафикантите не се отказват. "Вълната продължава да е много голяма, а и това са бързи пари. Но девалвацията е факт и се дължи на голямата конкуренция", разясниха полицаи от Пловдив.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1950 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.11 | 02:17

1
Горещи момичета ви очакват на - - - Sexy18.pw
Емѝ...

2023.06.11 | 05:53

2
Духам само на надарени момчета !!!

Добави коментар

Водещи новини