Повдигнаха обвинения и задържаха непълнолетно момче за измама

  • 07 юни 2023 13:20

  • 577
  • 0
Повдигнаха обвинения и задържаха непълнолетно момче за измама
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем непълнолетно момче и негов помагач за измама. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 3 март т.г. 15-годишният Н.А. и В.Н. на 46 години в съучастие помежду си заблудили мъж, че ще му продадат каравана. За целта непълнолетният използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана с продажна цена от 2500 лева. В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с Н.А. по телефона и му било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лв. Той превел сумата, която била изтеглена от В.Н.

Двамата обвиняеми са установени като съпричастни към извършени поредица от измами по същата схема в цялата страна. По време на разследването са разпитани свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети мобилни апарати, пластики на банкови карти, СИМ-карти и документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи.

Откриха издирвания мъж, обвинен в измама

По искане на наблюдаващия прокурор на двамата обвиняеми е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Днес в Стара Загора ще се състои обучение на професионалисти за противодействието на детската престъпност. По време на него директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни, ще повишат професионалните си умения. Обучението се реализира след работна среща между директора на Областната дирекция на МВР – Стара Загора и административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора, на която са обсъдени основни тенденции на развитие на младежката и детска престъпност. 

Константин Тодоров
577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини