Бившият директор на СДВР Валери Йорданов: Братя Галеви не са прекъснали връзка с бизнеса си в България

  • 06 юни 2023 09:46

  • 3912
  • 0
Бившият директор на СДВР Валери Йорданов: Братя Галеви не са прекъснали връзка с бизнеса си в България
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Бившият директор на СДВР Валери Йорданов изрази съмнение, че Ангел Христов от Братя Галеви е бил в България, тъй като преди години двамата съдружници - покойният Христов и Пламен Галев, бяха определяни като благодетели на района. Според него, ако те са били забелязани в района, все ще е имало хора, които да подадат сигнал към издирващите ги служби.

"През последните 2-3 дни видяхме много версии, включително и фантастични. Българската граница не е трудна за преминаване. Така, че какъв е поводът да бъде тук, не мога да кажа, но има доста тесен кръг, които биха могли да обяснят", обясни Йорданов по БНТ. 

По думите му, някои от издирваните хора за престъпления или с повдигнато обвинение, които са напуснали страната, сами се обозначават къде се намират. И службите са тези, които трябва да изискват тази информация от партньорски служби. Но обикновено те бягат в такива страни, в които нямаме партньорски служби и нямаме такива взаимоотношения.

Криминалистът Иван Савов: Присъствието на Ангел от Братя Галеви у нас е шокирало някои среди

"Що се отнася дали покойния е бил в Гърция или не, възможно е, но това са версии, които ги градим на базата на предположения без да се основават на факти, на свидетелски показания. Така че където и да е бил, все е вярно", поясни Валери Йорданов.

Той беше категоричен, че Братя Галеви не са прекъснали връзка с бизнеса си в България и имат добре изградена мрежа, когато са били в страната.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини