Криминалистът Иван Савов: Присъствието на Ангел от Братя Галеви у нас е шокирало някои среди

  • 06 юни 2023 08:09

  • 46193
  • 2
Криминалистът Иван Савов: Присъствието на Ангел от Братя Галеви у нас е шокирало някои среди
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Няма да е прецедент в новата ни история смъртта на Ангел Христов да е убийство. Хората, които работят по такива случаи професионално знаят,че има достатъчно медикаменти, за да се предизвика един такъв инфаркт и в организма да не остане и следа, за да се установи, че смъртта е предизвикана по такъв насилствен начин. В този случай обаче има много други неизвестни, които пораждат страховити версии. Като например дали това е Ангел Христов или някой друг?"

Това коментира криминалистът Иван Савов в сутрешния блок на Нова тв по повод смъртта на Ангел Христов, единият от Братя Галеви. 

"ДНК анализ е потвърдил, че е той, но всички по-запознати знаят, че тази експертиза изисква 2-3 дни време, защото това е биологичен материал, който трябва да узрее. Не казвам, че ни лъжат, но защо не направят дактилоскопска експертиза", коментира още криминалистът. 

„Има и още една теория на конспирациите, че във времето назад Галеви са вербувани от братска нам служба, за която работят. Версията е, че службата вече не иска да работи с тях и ги ликвидира“, каза Савов.

„Стана ясно, че както и Къро, неотдавна споминал се, така и тези господа, са търсени толкова години, а за Къро даже се знаеше къде живее и къде учат децата му, но не беше задържан, макар и издирван с червена бюлетина“, добави той и поясни, че това пак е просто конспиративна теория. „Има обаче доста груби несъответствия, които не могат да се обяснят по нормален начин", добави Савов, визирайки разминаването в личните данни на починалия.

"Братя Галеви явно са имали някакъв комфорт, били са спокойни и затова са си проявявали да пишат на свещеник смс-и. Службите на големите държави, които се занимават с противодействието на трансгранична престъпност, вербуват хора, защото е по-лесно и евтино да си купиш тия хора, вместо да ги гониш по цял свят. Целта е да се контролират тези хора и да дават информация за целия ъндърграунд“, смята криминалистът.

Излязоха резултатите от аутопсията на Ангел Христов, една от версиите окончателно отпадна

Според него Пламен Галев не е в България: "Няма логиката двамата да се приберат в един и същи момент. Това е излагане на риск и на двамата. Червената му бюлетина още е активна и той рискува да бъде заловен след това събитие", завърши той.

Росица Валентинова
46193 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ттт

2023.06.06 | 16:13

2
Тоя нищо не е казал. Експерт!
МВР

2023.06.06 | 10:18

1
ПРИЗРАЦИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ.

Добави коментар

Водещи новини