Как да избегнем проблемите на пътя

  • 03 юни 2023 11:20

  • 485
  • 2
Как да избегнем проблемите на пътя
© Novini.bg/ Canva

С началото на този месец започват дългите пътувания за ваканция и лятна отпуска. За да избегнете проблеми по време на път, колата ви трябва да е добре подготвена, а шофьорите да знаят как да реагират при извънредна ситуация.

Юлиан Мирчев е шофьор повече от 40 години. Тъй като често пътува през летните месеци, още в началото на юни задължително минава през сервиза.

"Винаги автомобилът е на първо място що се касае за сигурността на пътя. Когато той е в изправност, аз съм спокоен…Не пестя за нищо, всичко е ново по него", споделя пред БНТ Юлиан Мирчев – шофьор.

В сервиза на Диана Стоянова в Благоевград през лятото най-често влизат за ремонт коли с прегрели двигатели. За да бъдат избегнати скъпите ремонти, Стоянова съветва:

"Трябва да обърнем внимание на акумулаторната батерия. Също така, ако има климатик, климатичната система, да се зареди климатика, да провери как работи, също така и охладителната течност…охладителната течност е много важно да бъде с параметрите".

За да бъде безопасно пътуването, освен подготовката на колата, е важна и подготовката на шофьора - да не потегля уморен, да не пие алкохол и употребява наркотици и да спира за почивки. Не се препоръчва на младите шофьори да поемат по дълги и непознати маршрути.

Гумите: Как да подготвим колата преди дългото пътуване?

"Да правят повече почивки, да си отпочиват повече между разстоянията, да не предприемат изпреварвания и да карат една идея по-предпазливо на пътя, защото те още нямат нужния стаж", напомня Георги Бързаков – автомобилен инструктор.

Ако все пак млад шофьор тръгне на дълъг път, с него трябва да има втори шофьор, с когото да се редува зад волана, съветват още специалистите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
485 2

Коментари 2

Добави коментар
нормален

2023.06.03 | 11:25

1
САМО СТЕ ПРОПУНАЛИ НАЙ ВАЖНОТО: ШОФОРЪТ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОСТАК"-често срещано явление.
Ежко Бежко

2023.06.03 | 12:23

2
Напълно вярно! Най-сетне един смислен коментар;)

Добави коментар

Водещи новини