Пожарникари спасиха 90-годишна жена в Твърдица

  • 01 юни 2023 11:12

  • 408
  • 0
Пожарникари спасиха 90-годишна жена в Твърдица
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Пожарникари на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) в Твърдица са спасили жена на 90 години при пожар в жилищна сграда в града, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Сливен.

На 31 май, в 16:45 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент на ул. „Нов живот“, възникнал от неизправност в кран на туристическа газова бутилка. При пристигане на място пожарникарите успяват да евакуират навреме възрастната жена, която се е намирала в съседен апартамент, застрашен от пожара. Произшествието е ликвидирано от трима служители на РС "ПБЗН"-Твърдица. Съдействие е оказано от екип на районното управление на МВР в града.

При произшествието няма пострадали, причинени са материални щети - домашно имущество, черна и бяла техника. Спасен е апартаментът.

Пожар в къща за гости в Приморско

От началото на годината в областта са възникнали 317 пожари, каза за БТА говорителят на ОД на МВР Първолета Мандинска. От тях без поражения са 255, а 62 са причинили материални щети. Трима души са пострадали, трима са и спасените. Един човек е загинал при пожар в Нова Загора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини