Стоки с лого на защитени марки са иззети при акция на "Капитан Андреево"

  • 31 май 2023 13:53

  • 298
  • 1
Стоки с лого на защитени марки са иззети при акция на "Капитан Андреево"
© Агенция Митници

При специализирана полицейска операция служители на Областната дирекция на МВР в Хасково извършиха проверки на четири микробуса, в резултат на което бяха иззети общо 128 парфюма, 6035 текстилни стоки, 139 чифта спортни обувки и 254 чанти, носещи логото на различни защитени търговски марки, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково.

Два от микробусите са били проверени на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", а останалите два - на километър 65 на магистрала "Марица" в посока София. Стоките са предадени с протоколи за доброволно предаване, а по случаите са образувани досъдебни производства, допълват от полицията.

Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те биват внасяни от Турция или произвеждани в малки местни фирми. Най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива артикули има почти всяка седмица, сочат информационните бюлетини на МВР. Практиката е за тези случаи да бъдат информирани правопритежателите на марките, а стоките да бъдат унищожавани.

Откриха 123 кг канабис в камион на ГКПП "Видин - Дунав мост" 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Manolov

2023.05.31 | 16:17

1
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Водещи новини