"Убийство за милиони": Kриминалистът Иван Савов със сензационна версия за разстрела на Къро

  • 31 май 2023 12:00

  • 20319
  • 5
"Убийство за милиони": Kриминалистът Иван Савов със сензационна версия за разстрела на Къро
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

"Това е едно типично поръчково убийство, извършено от професионалисти, което е заплатено доста добре. Можем да кажем в стил Агата Кристи "убийство за милиони".

Това каза криминалистът Иван Савов .

Той коментира убийството на Красимир Каменов - Къро в Република Южна Африка миналата седмица.

Според Савов Къро е "виден представител на ъндърграунда от 90-те години" и един от малкото оцелели.

"Човек с такава дълга биография няма как да не засегне нечии интереси - или негов бивш партньор, или някой, който се чувства застрашен от това да му бъде отнет бизнеса", каза криминалистът.

Той не изключи възможността убийството да е свързано с бизнес, който няма нищо общо с България, като например бизнесът с диаманти в Африка.

"Струва ми се невъзможно физическите изпълнители на убийството да бъдат установени. За поръчителите не е толкова невъзможно, но там трябва да се работи доста сериозно и трябва да има сътрудничество", обясни Савов.

Той каза още, че трябва да се изчистят всички конспирации по случая и това, което се разбере от разследването, да се оповести и да стане ясно дали Каменов е продължавал да "дърпа конците в България".

Бивш служител на Каменов в съда: Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Къро

"Не мисля, че ще видим отговор в конкретния случай, защото времената на вендетите между различните групировки предполагаха силни страни. Не смятам, че Къро е поддържал някаква силна мрежа, която да отмъсти за него", подчерта Савов.

Това, че децата на Къро са останали живи, не е случайно, убеден е криминалистът.

"Килърите обикновено проучват предварително навиците на целта си. При тях има правило на децата да не се посяга. В случая те са изчакали децата да отидат на училище", мотивира се Иван Савов пред Bulgaria on air.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
20319 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.05.31 | 15:02

4
Вече не е от малкото оцелели и не липсва на никого. Трябвало е децата му пред него да ги очистят. Колко народ е зачернил тоя изрод.
аз

2023.06.02 | 15:33

5
Някой разбра ли каква е тази "сензационна нова версия"? Аз повече съм склонен да вярвам на тамошната полиция - която се е ориентирала към сърби и наркотици.
Уффф

2023.05.31 | 12:43

1
Стига с тоя къро!!Един изрод по-малко и светът мъничко по-чист !!!

2023.05.31 | 12:55

3
Браво!
Смях

2023.05.31 | 12:46

2
По всичко личи, че криминалистът савов е готов немедлено да отлети за 6 месеца в ЮАР за да раследва случая на държавна сметка.

Добави коментар

Водещи новини