Вандали отново изпочупиха новопосадени дървета в Благоевград

  • 30 май 2023 07:37

  • 552
  • 1
Вандали отново изпочупиха новопосадени дървета в Благоевград
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

За втори път в рамките на година изпочупиха новопосадени дръвчета в благоевградския квартал Еленово. За това ни сигнализира зрител, който забелязва, че посадените на мястото на счупените миналата есен дървета отново са станали обект на вандалски набези.

Тази есен Ивайло Димов ни подаде сигнал, че всички млади дървета на улица „Георги Андрейчин“ са изпочупени от вандали. След репортаж на БНТ от общината засадиха нови фиданки на мястото на старите. Оттогава мина само месец и те отново са унищожени.

Жители на квартала смятат, че общината не трябва засажда нови фиданки, докато не се вземат превантивни мерки срещу посегателствата.

"Да се сложи видеонаблюдение. Една глоба от 5-10 хиляди лева като се направи и да видим дали хората ще помислят пак да се счупи. По-добре да не се сади, защото само се унищожават самите дръвчета и хората не го заслужават, както виждам, защото прави се нещо хубаво за града, а след това се казва, че нищо не се прави за града. Няма файда", смята Ивайло Димов.

От община Благоевград заявиха, че ще посадят нови дървета на мястото на счупените още тази есен. А за това да не бъдат унищожени, разчитат основно на съзнанието на гражданите, които да подават сигнали на дежурния телефон, за да мога да се взимат навременни мерки.

Мъж потроши витрината на казино

Десислава Станева
552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ами

2023.05.30 | 08:50

1
НА ТАКИВА КО"ПЕЛ, ЕТА ДА СЕ КЛЪЦНАТ РЪЧИЧКИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини