Близо 20 килограма контрабандни сребърни изделия са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"

  • 29 май 2023 11:39

  • 194
  • 0
Близо 20 килограма контрабандни сребърни изделия са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"
© Агенция Митници
Слушай новината Слушай новината

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" задържаха рекордните за тази година близо 20 килограма контрабандни сребърни изделия при проверка на микробус, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Това е станало при проверка на превозното средство с турска регистрация. Неговият шофьор представил пред митническите служители документи за превозваната стока – бижута от неблагороден метал от Турция за Франция. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна проверка. При извършените контролни действия се установява, че сред декларираната стока са укрити изделия от бял метал, които според експертизата на вещото лице са от сребро проба 925.

Открити са пръстени, медальони, гривни, колиета с общо тегло 19 835 грама на стойност 138 845 лева. Контрабандно пренасяните сребърни накити са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.

Иззеха контрабандни смарт часовници и хард дискове на "Капитан Андреево"

Според статистиката на ведомството по внос-износ, миналата година на ГКПП "Капитан Андреево" са задържани 36 килограма сребро. Нелегалният трафик е почти винаги в посока от Турция за България или Западна Европа, а причината е по-ниската цена на благородния метал в югоизточната ни съседка, коментират митничари.

Последвайте канала на

Калина Христова
194 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини