Бившият следовател Андрей Цветанов: Къро е бил покровителстван и е разполагал със сериозна информация

  • 28 май 2023 19:43

  • 8164
  • 8
Бившият следовател Андрей Цветанов: Къро е бил покровителстван и е разполагал със сериозна информация
©
Слушай новината Слушай новината

Без съмнение Къро е бил покровителстван. Разполагал е със сериозна информация, до която не е трябвало да се стигне. На такива като него и Таки се дава възможност да развиват бизнес, без да плащат данъци. Не трябва да се подценява българската връзка с убийството.

Това каза в предаването "На фокус" по NOVA адвокатът и бивш следовател Андрей Цветанов. По думите му без съмнение е образувано паралелно дело за убийството на Къро и у нас. Красимир и Николай Маринов - братята Маргини, са били обвинявеми и са били разпитвани от него. А също и Къро по делото за убийството на Георги Илиев. "Тогава бяха част от ВИС, разпитвах него и Таки. Направи ми впечатление, че са интелигентни момчета, страхуваха се за живота си, дойдоха с бронирани коли, мисля, че бяха приятели. Очевидно те наследиха бизнеса от Мая Илиева. От свидетелските им показания не се установи нищо. Къро и Таки бяха в групировките, които завземат бизнеси и рекетират", разказа той.   

Жената на Къро преди убийството: Не сме част от криминалния пъзел

Цветанов е работил с Борисов като главен секретар на МВР. "Правеше ми впечатление на почтен човек, който не жали свободно време да сложим ред в криминалния контингент. Навсякъде се назначиха полицаи, прокуратурата се управлява от хора, завършили милиционерско училище.  Усещането ми за главния прокурор и за предния е, че са назначени без да са били и ден прокурори. Компроматната война срещу Гешев едва ли идва от Къро. Съдбата на главния прокурор най-малко е зависима от Каменов. Цацаров го натрапи, той нямаше професионални качества за главен прокурор", заяви той.

Според него все още нищо не излиза като информация от разследването в ЮАР. "Не знаем за войната на Къро с други групировки там, имоти, има сериозно засегнати интереси. Няма как да не е наблюдаван от службите и разузнаването. Няма как да му бъдат иззети имоти тук, с тях се разпорежда бившата му съпруга", коментира Цветанов. 

Филип Епитропов
8164 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.05.29 | 07:46

8
Проследяването е лесно стига да искат да го направят

2023.05.29 | 05:43

7
Платените от САЩ тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 34 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат 4 военни окупациони военни бази. Родината ни и е платила с много злато на Дънди Прешънс. После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници на летците им убийци ,а Англия е била в съюз със същия Хитлер . Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.29 | 00:50

6
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.28 | 23:26

4
Време ни е да изритаме евроговедата! Време ни е за Възраждане

2023.05.29 | 00:34

5
Слава на братска Русия!

2023.05.28 | 20:47

3
Който каквото си е надробил, това ще сърба. Господ бави, но не забравя.
Йо

2023.05.28 | 20:21

2
Че то тава го знаят и малките деца не тъпак
Емѝ...

2023.05.28 | 19:56

1
Знаете , а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Страдам от лека форма на шизофрения! Затова всеки, който ми се подиграва във сайта ще пострада! Зад мен са американското правителство и Българския Хелзинки Комитет!

Добави коментар

Водещи новини