Жената на Къро преди убийството: Не сме част от криминалния пъзел

  • 28 май 2023 17:49

  • 9406
  • 7
Жената на Къро преди убийството: Не сме част от криминалния пъзел
© Interpol/Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Южна Африка е една от дестинациите, в които има много българи, които бягат от правосъдието. Журналистът Арон Хаймън, когото интервюирах, се занимава с българската диаспора. Според него българската организирана престъпност се намира на върха на пирамидата в подготовката и трафика на кокаин от Южна Америка до Австралия, който минава и през Южна Африка. 

Това обясни в студиото на „120 минути“ по БТВ Асен Иванов, отговорен редактор и зам.-главен редактор „Новини“ в телевизията. „Арон Хаймън е направил схема с участието на много българи. В схемата е и Къро. Когато Арон прави интервю с Къро през октомври миналата година, той не знае на какво ниво се намира Каменов“, добави Асен Иванов. Арон Хаймън е разследващ журналист от изданието „TimeLIVE” в Кейптаун. Арон от години разследва българската организирана престъпност в Южна Африка. Така достига и до Красимир Каменов – Къро и неговата съпруга.

„Аз не знаех, че той е толкова високо в българската криминална йерархия. И за да бъда честен, това беше голяма изненада за мен. Аз не знаех, че той е издирван с червена бюлетина на Интерпол. През октомври миналата година аз се обадих на Красимир във връзка с разследването ми за българката организирана престъпност в Южна Африка. От моите проверки и от информацията от моите източници знаех, че е основна фигура в южноафриканската част на българската мафия. Така, че аз го питах за убийството на други българи – Анжело Димов и жена му Незабравка“, обясни пред bTV Арон Хаймън. 

Ревизоро за убийството на Къро: Ако има българско участие, някой тук ще пострада

Анджело Димов е подсъдим в Южна Африка. Убит е заедно с жена си Незабравка в средата на февруари 2018 година в дома им в Кейптаун. „Спомням си него и жена му, но беше преди много време. Аз мисля, че той беше свързан с наркотици и затова му се случи това. Друго не знам“, казва в интервю Красимир Каменов. „Аз винаги съм бил много подозрителен на отговорите на Красимир Каменов, свързани с Анджело Димов. Екзекуцията на Каменов изключително много прилича на убийството на Анджело. Стана още по-подозрително, че Каменов има някаква връзка, защото очаквах да каже друго за този човек. Обикновено, когато говорим за хора, близки до убити, те се опитват да ни помогнат, а в случая се натъкнах на някакъв вид код за мълчание, на омерта. Той ме попита, не знам защо, но ми каза, искаш ли да говориш с жена ми. И в следващия момент жена му беше на телефона и започна – „защо питаш нас за българската организирана престъпност“, коментира журналистът Хаймън.

„Само искам да ви кажа, че преди години, когато моят съпруг за пръв път пристигна в Южна Африка, той търсеше място, където може да идва, когато е зима в България и лято в Южна Африка. Знаете, че това е напълно обърнато. Така, че ние никога не сме имали никакъв бизнес в тази страна. Никога не сме правили пари. Никога не сме правили нищо друго освен да живеем спокоен живот. Ако се върнем на Анджело и неговата жена ние ходиме при един същ гинеколог, защото бяхме в близки квартали и така се запознахме с неговата жена. Познавахме се, защото имахме деца на еднаква възраст и практически родихме в разстояние на два месеца. Та това е начин, по който познаваме тези хора“, посочва в разговора си с Хаймън.

„Знаете ли защо се ядосвам? Защото, ние сме в тази страна, за да имаме спокоен живот. Имаме три деца. Имаме много добри приятели, местни приятели и да бъдем замесени в нещо такова, това ме ядосва.  В същото време ние нямаме никакви отношения в тази страна. И сега някой се обажда и казва, че иска да нареди пъзела от престъпници и хора, свързани с кокаина. Разбира се, че ще бъда ядосана“, казва още жената на Каменов.

„Българин да бъде голям в дрогата. Те могат да бъдат само слуги на някой. Представи си, приятелю. Ти си престъпник в чужда страна на другия край на света и да станеш голям. Ти не можеш да бъдеш голям. Това е глупаво. За мен зад тях има южноафриканци. Те не са чак такива играчи“, допълва Красимир Каменов – Къро в разговора си с журналиста от Южна Африка. 

Къро в последното си интервю: Българите могат да бъдат само слуги на някой в бизнеса с дрога

„Какво знам аз неофициално във връзка с него. Когато от българският подземен свят пристигне в Южна Африка, той е посрещнат на летището от неговия шофьор или неговата охрана, и е настанен в негови къщи в района на Кейптаун. Говоря за хора, замесени в скимирането и източването на кредитни карти. В Южна Африка има три или четири криминални групировки, които са на едно и също ниво, но мога да кажа, че българите са на върха на трафика на наркотици  са изградили много много успешна мрежа за трафик между Южна Америка и Австралия“, уточнява журналистът от „TimeLIVE“ Арон Хаймън.

Филип Епитропов
9406 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.05.28 | 19:20

3
Това заслужават всички наркобoсове и семействата им. Колко семейства са разрушили?

2023.05.29 | 06:23

7
Амин! По азбучен ред да ги заличат ще е най добре! Утрепки
Емѝ...

2023.05.28 | 20:12

6
Знаете , а и не крия че съм хомосексуалист и лгбт активист! Страдам от лека форма на шизофрения! Затова всеки, който ми се подиграва във сайта ще пострада! Зад мен са американското правителство и Българския Хелзинки Комитет!
ДАААА ...

2023.05.28 | 18:54

2
НАПРАВО ...ТЪЙ..ТЪЙ ...,ДОРИ СТЕ НЯМАЛИ ПАРИ ЗА ХЛЯБ ....ЧУХМЕ ..ДА ...
бай гуй

2023.05.28 | 19:29

5
да бе децата са прослили кинти в училище поне за ляп да има

2023.05.28 | 18:46

1
ТОЗИ и другия,знаете го им трябва сюнетчия
бай гуй

2023.05.28 | 19:27

4
мда и да ги сюнетиса с ръждясълите ножици за стригане на овце!!!

Добави коментар

Водещи новини