Филип Гунев за Къро: Контролът на „златния гьол” му е бил даден от политици с гаранции

  • 26 май 2023 12:49

  • 7574
  • 3
Филип Гунев за Къро: Контролът на „златния гьол” му е бил даден от политици с гаранции
© Interpol/Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

„Бизнесменът на Красимир Каменов-Къро е един от наследниците на структурите на ВИС, който продължаваше да контролира чрез легални фирми част от паркингите и пазарищата в София. Най-вероятно има и други интереси в страната. Той беше съдружник с други представители на ВИС за т.нар. „Златен гьол”. Това говори не просто за бизнес интереси, а за сфери на влияние. … Да контролираш „златния гьол” в продължение на години, е политически гарантирано. То е дадено от политици с гаранции”.

Това заяви Филип Гунев експерт по гранична и вътрешна сигурност и бивш зам.-министър на вътрешните работи в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

По думите му виждаме разпад на държавността, което спомага някои хора да си разчистват сметките. Южна Африка е място, където българската престъпност вилнее от години, допълни бившият зам.-вътрешен министър.

Атентат срещу Къро. Той и жена му са убити

Относно мигрантската вълна той обяви, че за съжаление сме свидетели на може би най-смъртоносната година. Дори в годината на големите миграционни вълни не сме имали такава смъртоносна година. Като започна с убийствата на полицаите през лятото на 2022 г. и смъртта на вече 20 мигранти. Мисля че проблемът ще се изостря. Той изброи няколко случаи от последните дни – тълпа от мигранти, които бяха обградили границата от турска страна, опита да се навлезе в български териториални води от Турция и др.

На европейско ниво виждаме ръст на миграционния поток, обясни Гунев.

От болницата, където са настанени мигрантите, катастрофирали във вчерашната гонка, обясниха, че всички мигранти са в добро състояние. Те се оплакват от болки в главата или в тялото, но няма нищо притеснително, казаха медици.

Росица Валентинова
7574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Защо

2023.05.26 | 13:43

2
Радев ходи в ЮАР една седмица преди това . Знаем официалният мотив , а не официално!
така е

2023.05.26 | 14:05

3
Лично Радев застреля свидетеля срещу Гешев и Бойко!
Мда

2023.05.26 | 13:01

1
Американските марионетки ни превърнаха във треторазрядна територия!

Добави коментар

Водещи новини