Славчо Велков: Имало е достатъчно информация за придвижването на Иван Гешев

  • 22 май 2023 19:50

  • 23386
  • 6
Славчо Велков: Имало е достатъчно информация за придвижването на Иван Гешев
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Аз минах оттам като турист, на път от Самоков към София, и спрях да видя, какви са пораженията, и да си направя своите изводи, без да преча на някого и без на мен някой да ми пречи", това каза експертът по национална сигурност Славчо Велков пред Bulgaria ON AIR по повод опита за атентат срещу главния прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

"Ако беше добре насочен и ако водачът на автомобила беше стресиран в момента на взрива. Да кажем, от оглушителния гръм, от огнен стълб, от ударната вълна. И от там да се загуби управление, да се обърне колата и ефектът пак може да бъде много лош за тези, които са вътре в колата. Срещу бронирания автомобил не, но ние и лично аз не бих твърдял, че този, който взривява към момента, а той не е бил сам, е знаел какъв е автомобилът. Особено ако той е бил сменен от обикновен с брониран броени минути преди това. Както разбира се, се твърди", каза още събеседникът на телевизията.

"За да се извърши такова взривяване, първо са необходими умения, но най-вече достатъчно информация за маршрута и за местонахождението. Къде се намира; кога тръгва, с каква скорост се движи и вероятно той е бил на визуално наблюдение, от разстояние, възможно на проследяване с друг автомобил и твърде възможно маршрутът му да е следен с безпилотно летателно средство, дрон. Още повече, има основание да се смята, че се е движило на не толкова голяма височина - има следи от срязани борови иглички и връхчета", разказа Славчо Велков, посетил мястото на инцидента.

Експертът бе категоричен: При всички случаи е имало достатъчно информация за придвижването на мишената.

На въпрос за теч на информация от службите, гостът в студиото поясни: Разбира се, че на всяка служба може да ѝ бъде въздействано и да се създадат източници за информация, включително и класифицирана.

Славчо Велков добави, че "не е било необходимо да се пробиват службите, тъй като в случая, мишената не е персона, която се крие. Г-н Гешев не живее в бункери".

Журналистът Пламена Игнатова: Гешев няма да се даде без бой

Последвайте канала на

Валери Зайцев
23386 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Александър

2023.05.23 | 07:09

6
Фазана от политическите войски Славчо накичен с ромб! Ко не ти стигат орде ните,да ти дам мойте меда ли,имам 5! А пишештият по-долу; Ти беше ли на площа да в Русе 89, щот много ста нахте"дриснилентите кат Желю! Той съ криел па ник ой не го търсил! Февруари 76-та, 66-ти танков полк-Ха сково! Заповед на минист ър Джуров; д-р Соколов от майор-редник и лишен от права! Щот много станахте стратезите от Козяк,неспо собни една пушка да носи те и само лаещи месеца!!!

2023.05.22 | 21:17

3
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Марин андреев

2023.05.23 | 05:31

5
Ти си гнусен помияр
Николай Стоименов

2023.05.23 | 05:12

4
Като му гледам облеклото на тоя пръдльо не мога да разбера "експерт""поп ли е.За да види отрязаните връхчета на боровите игрички по дърветата ли се катери или знае на каква височина е летял въпросния дрон от сигурно място. Абе я си..............,Аман от "експерти"
баба гицка

2023.05.22 | 20:50

2
НА КОГО ДА ДУХАМ СЕГА? НА КЪСКЕТА ИЛИ ТИКВАТА? ДАЙТЕ СЪВЕТ:)
баба гицка

2023.05.22 | 20:50

1
БРАВО ГЕШЕВ, ГЕШЕВ Е ВЕЛИК - С ТЕБ СМЕ, МАЧКАЙ НАРЕД - САМО ГЕШЕВ СЕ БОРИ С мафията - НАПРЕД

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини