Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк

  • 18 май 2023 11:15

  • 26784
  • 9
Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е станал преди повече от седмица, а за него сигнализира потърпевшата и семейството ѝ до TrafficNews.

27-годишната Ани е от Пловдив, омъжена и майка на невръстно момиченце. През серията от почивни дни около Гергьовден тя и семейството ѝ решават да посетят зоопарка в Стара Загора.  Времето било слънчево и топло, дъщеричката ѝ не спирала да се усмихва и почти пред всеки обитател позирала пред обектива на мама и тати.

Така и пред ограждението на черно-бялото пони. По-малко от минута след снимката, Ани се приближила до животното. То, от своя страна, любопитно подало муцунка през мрежата.

Тласната от любовта към животните, 27-годишната пловдивчанка пъхнала ръка в клетката, за да погали малкото пони. Докато го милвала обаче понито завъртяло глава и захапало ръката на Ани.

Последвал писък и жената рязко извадила ръка от мрежата. Това видяла, че един от пръстите, както и част от кутрето липсвали. Освен това липсвала кожа и от дланта, която заедно с пръстите, били погълнати от животното.

Кървавият инцидент се е случил пред очите на десетки посетителите в зоопарка, както пред малката дъщеря на Ани.

„Всичко стана за секунди. Бяхме на края на мрежата, където няма предпазна ограда. Дъщеря ми поиска да я снимам, а веднага след това започнах да я обличам. През това време понито провря нос през оградата и жена ми посегна да го погали.

Само за секунди животното се обърна и захапа ръката ѝ, откъсна ѝ пръстите и ги погълна. За секунди жена ми изпадна в шок, над 20 души се събраха около нас. Една жена повика Бърза помощ“, разказа съпругът на Ани – Благо.

Служители се притекли на помощ. Семейството веднага е потърсило помощ в болницата, намираща се непосредствено до градината.

Ани била хоспитализирана и по спешност ѝ била извършена операция. До 12 май пловдивчанката била в лечебното заведение, а сега е в дома си. Все още ужасните мигове от онзи иначе прекрасен ден продължават да се въртят пред погледа на 27-годишната жена.

„Детето още е уплашено, а ние не спираме да мислим за случилото се“, коментира семейството. Пловдивчаните най-вероятно ще потърсят правата си по съдебен ред.

За инцидента потвърди и семейния им адвокат – Трайко Иванов. Пред медията ни той заяви, че шокът е голям, а още повече, че никой от Община Стара Загора и в частност ръководството на зоопарка, не се е свързал с Ани или близките й. 

Кой обаче носи вина за случилото се?

Още със стъпване си в зоопарка, всеки един посетител е запознат със задълженията си. На информационна табела е описано какво е забранено, като по една от точните е упоменато да не се дразнят животните и да не бъдат хранени. Дали се има предвид и „Не галете животните“.

Що се отнася до близкия контакт с обитателите на зоопарка – голяма част от клетките са отделени с предпазни парапети. Да, но не и тази на понито. Заграждението е изработено от една мрежа, през която дори голям човек може да промуши ръка.

„Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните.

Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите, има на територията на целия зоопарк. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", се казва в официалната позиция на Община Стара Загора. Приложени бяха и снимки от деня на инцидента. 

От Община Стара Загора са категорични, че това е първи подобен случай. До сега не е имало инциденти с въпросното пони. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
26784 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
A

2023.05.18 | 11:28

1
А очите му добри, добри :)))

2023.05.18 | 11:48

2
Ахмак човек и вързано куче го хапе.

2023.05.18 | 12:25

3
ПРОСТА П ОТКА.
КИРЧУ

2023.05.18 | 12:31

4
бъди с малко мозък да си навреш ръката в клетката ,после познайте кой е виновен?ПП
ИВАНОВА

2023.05.18 | 13:01

5
КОЛКО МНОГО СА ГЛАДНИ БЕДНИТЕ ПОНИТА!!!!!!!!!!
ИВАНОВ

2023.05.18 | 13:05

6
A КАК ДОБРЕ ГИ ХРАНЯТ?????????

2023.05.18 | 13:53

7
За такива като тая пералните идват с инструкции да не пъхаш деца / кучета вътре или да не пиеш белина...
Точно

2023.05.19 | 01:47

8
Да го осъдят и затворят понито до живот
Смех

2023.05.19 | 12:53

9
Да седи в загражденивто от което и е отхапало пръстите за назидание

Добави коментар

Водещи новини