В Разград задържаха баща и син, нападнали полицаи

  • 17 май 2023 11:22

  • 613
  • 0
В Разград задържаха баща и син, нападнали полицаи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Разград задържа двама мъже за хулиганска проява и съпротива срещу орган на властта, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Около 18:00 часа вчера на тел.112 е получен сигнал от служители на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград, които искат съдействие за психично болен на адрес в града. Изпратен е полицейски наряд да окаже помощ на медиците с цел настаняване на 24-годишния мъж в болнично заведение в Бяла. Когато полицейският патрулен екип пристига, близките на лицето оказват съпротива и влизат във физическа саморазправа с униформените, като ги блъскат и удрят. Към мястото са изпратени и други полицейски служители. 

За БТА Георгиева уточни, че сигналът до спешната помощ е подаден от самия психично болен мъж, че иска да бъде отведен до болницата в Бяла. По думите на Георгиева той е лежал многократно там, но не е имало никога досега проблеми при транспортирането му до болничното заведение. При пристигане на медиците и полицията бащата и по-малкият му брат проявили агресия, най-вероятно под въздействието на алкохол и отказали да го изведат от дома им. Единият от униформените бил блъскан и удрян. Друг получил леки порезни рани по ръката, след преглед в болницата се е върнал да довърши работата по случая.

Психично болен нападна с нож две момчета

Бащата и братът на психично болния мъж, на 47 и 20 години, са задържани в Районното управление в Разград. Заедно с тях е отведен и чичото, но след обяснения е освободен. По случая се води досъдебно производство, допълни Георгиева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини