Пиян шофьор без книжка катастрофира в патрулка при полицейско преследване

  • 15 май 2023 13:43

  • 605
  • 0
Пиян шофьор без книжка катастрофира в патрулка при полицейско преследване
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

В Русе шофьор без книжка, който е употребил алкохол, катастрофира в полицейски автомобил, след като униформени служители го преследвали, за да го спрат. Това съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, предаде БТА. 

Случаят е от вчера през деня.

Около 14:45 часа на тел. 112 постъпил сигнал, че шофьор в нетрезво състояние управлява агресивно лек автомобил "Порше Кайен" в района на лесопарка "Липник" край Русе. Граждани направили забележка на водача и двамата негови спътници, които от своя страна отправили закани към тях. След това с автомобила отпътували към Русе. 

Тир се обърна на пътя Велико Търново - Русе, шофьорът е бил пиян

Полицейските екипи били пренасочени за установяване на колата. Тя била засечена от униформените служители, но шофьорът не се подчинил на подадените светлинни и звукови сигнали. Преследването му продължило по международния булевард "България". В района при разклона за местността "Люляците" той бил принуден да спре заради излизащи от местността автомобили. Водачът обаче потеглил назад и блъснал патрулния автомобил, като му нанесъл щети. Полицаите в него не са пострадали. След удара шофьорът и пътниците опитали да избягат, но били заловени от униформените. 

Установено е, че шофьорът на автомобила е 19-годишен младеж от град Ветово, Русенско. В колата пътували още двама мъже - на 23 и на 30 години. Те също са от Ветово и са познати на органите на реда. 

При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен. Тестван е за алкохол като дрегерът отчел 1,72 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба за изследване. Тестът му за наркотици е отрицателен. 

По случая е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление, а 19-годишният е задържан. Работата по случая продължава. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
605 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини