Разследват случай с 10 задържани китайци край Кюстендил

  • 03 май 2023 10:03

  • 1693
  • 0
Разследват случай с 10 задържани китайци край Кюстендил
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Разследва се случай с 10 китайски граждани, задържани край Кюстендил, съобщиха от прокуратурата. Това е първи случай на западната граница с емигранти от азиатската страна. 

При специализирана полицейска операция е задържана 44-годишна жена. Установено е, че тя е превозвала с автомобила си 10 китайски граждани. Водачката не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски служители за спиране и проверка в района на село Граница, спряна е в село Багренци. Жената е адресно регистрирана в село Долна Гращица.

Превозваните граждани са имали лични документи, издадени от Китайската народна република.

При последвалите процесуални действия на адреси, обитавани от 44-годишната жена, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър, регистрационни табели на автомобили, голяма сума пари в евро, мобилни телефони, множество тетрадки с имена и телефони.

Турските власти заловиха нелегални мигранти при опит да избягат в България

Чуждите граждани, които е превозвала 44-годишната жена, са предадени на служба "Миграция“, а по-късно са настанени в Център за настаняване на мигранти в столицата.

В рамките на операцията е иззет е и лек автомобил, който е проверен в района на село Берсин, управляван от 37-годишен кюстендилец, както и съхраняваните в автомобила вещи.

По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление - Кюстендил, работата продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил. Все още не е ясно дали става дума за каналджийство и накъде са пътували китайците, както и дали целта им е нелегално преминаване на границата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини