Хвърлят пиратки по украинските тирове със слънчоглед

  • 28 април 2023 15:12

  • 1423
  • 2
Хвърлят пиратки по украинските тирове със слънчоглед
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Извършва се проверка по постъпилия в Районната прокуратура в Добрич сигнал на 24 април т.г. за нарушение на правата на украинските шофьори, които от 31 март изчакват да разтоварят слънчоглед в маслопреработвателно предприятие в града, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев, цитиран от "24 часа".

„От 31 март украинските шофьори са в Добрич, паркирали са на булеварда, и чакат стоката им да бъде разтоварена. Взети са проби за анлизи, но до настоящия момент няма няма резултат и реално те не могат да напуснат и страната ни” обяснява Илиев.

„В сигнала има и твърдения за евентуално осъществени от страна на граждани хулигански прояви – стрелби по паркираните камиони с пневматично оръжие, хвърляне на пиратки и бомбички. Това е основание да бъде възложена предварителна проверка по случая, каквото сме и направили, за установяване на хулиганство или друг тип правонарушения”, каза още прокурор Илиев.

Министър Гечев за вноса на зърно от Украйна: Трябват устойчиви решения, и то скоро

Проверката е възложена на Първо Районно управление на МВР-Добрич. От 5 април под възбрана от БАБХ са 88 камиона, натоварени със слънчоглед за маслопреработвателното предприятие в Добрич, според директора му.

От фирмата добавят, че положението на украинските шофьори е тежко. Освободени от товара са едва 35 камиона.

Пробите се бавят изключително много и шофьорите са изнервени, тъй като предстоят три почивни дни. От завода се опитват да помагат на престоя като осигуряват на шофьорите баня, тоалетна, топла храна.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1423 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.04.29 | 03:07

2
Днес пиратки, а утре... Молотовки:)))?!?
Ха, ха, ха

2023.04.28 | 21:18

1
Четеш ли побъркан козяшки третополов педал! И теб , те чака това! Пиратки в анала, гнусен шизофреник и хомопедал!

Добави коментар

Водещи новини