Деца крадат коли в Шумен и ги шофират

  • 26 април 2023 14:49

  • 315
  • 0
Деца крадат коли в Шумен и ги шофират
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Хванаха три деца за серия кражби на коли в Шумен, съобщиха от полицията.

На 2 април е прието сигнал за противозаконно отнет автомобил. 45-годишен мъж е съобщил, че автомобилът му е бил паркиран в гараж на ул.“ Първа“.

Кражбата, по данни на собственика е била извършена за времето от 21:00 часа на 1 април до 05:00 часа на 2 април. Два дни по-късно автомобилът е бил намерен изоставен близо до дома на собственика.

16-годишен открадна бус и блъсна кола

За кражба на автомобил от ул.“ Трета“ а времето от  сутрешните часове на 18:00 до 19 април е съобщил 74-годишният му собственик. Автомобилът е бил намерен паркиран на ул. “Македония“ със счупено задно стъкло, без липси.

На 22 срещу 23 април неизвестни са извършили кражба за втори път на кола от ул. “Първа“. Няколко дни след първия случай, в хода на започналото разследване, криминалисти са влезли в дирите на трима непълнолетни шуменци.

Извършени са множество планирани оперативни действия, които на 25 април са дали резултат. Извършителите са задържани. Посочили мястото, на което укрили откраднатото за втори път от колата. Скрили го зад бивше стрелбище на ул. “Пловдив“, след като го покарали, и му свършило горивото.

Авторите на кражбите - на 13, 14 и 15 години са направили самопризнания. Пред униформените те обяснили, че отнемали автомобилите, за да ги карат.

„Умения“ в паленето им чрез свързване на кабели за стартов ток демонстрирал най-големият. След това всеки от тях е карал колата по черни пътища в района. Работата по документиране на престъпленията продължава под ръководството на прокуратурата.

Цветелина Кирилова
315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини