Задържаха десет души при полицейска акция в Плевенско

  • 26 април 2023 10:37

  • 3033
  • 2
Задържаха десет души при полицейска акция в Плевенско
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

При полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в Плевенско са задържани десет души. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен старши експерт Мариана Цветкова, предава БТА.

В хода на полицейските действия, проведени през вчерашния ден, са проверени 413 души и 302 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 14 пункта за черни и цветни метали, шест заложни къщи, девет автоморги, автосервизи и депа, на 17 питейни и увеселителни заведения и на 31 търговски обекти.

Петима са задържани при акция в Стралджа

В операцията са включени сили на всички районни управления, на криминална, икономическа, пътна и охранителна полиция при Областната дирекция и Зонално жандармерийско управление. Униформените са подпомогнати от служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Национална агенция за приходите и Регионална здравна инспекция, добави говорителят на полицията в Плевен.

В резултат на акцията са образувани девет бързи и две досъдебни производства. Разкрити са извършителите на 13 престъпления, свързани с наркотиците, незаконно придобита дървесина, стоки с незаплатен акциз, нарушения на Закона за движение по пътищата, уточни Цветкова. За нарушения са съставени 66 акта. 

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. Работата по случаите продължава.

Цветкова припомни, че последната полицейска акция на територията на ОД на МВР в Плевен бе проведена преди около две седмици. Тогава са задържани 14 души, образувани са десет бързи и две досъдебни производства. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3033 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
KKK

2023.04.26 | 11:51

2
100 % са мангали !

2023.04.26 | 10:51

1
Акциите на мвр, пълен фарс. 10% от проверките довели до глоби. Модерен тероризъм е това, не превенция.

Добави коментар

Водещи новини