Задържаха румънец, опитал да внесе контрабандно заготовки за цигари

  • 24 април 2023 14:50

  • 282
  • 0
Задържаха румънец, опитал да внесе контрабандно заготовки за цигари
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура – Силистра наблюдава и ръководи досъдебно производство за контрабанда на заготовки за цигари и хартия за цигари на рула за производствени цели в големи размери. 33-годишен румънски гражданин е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242, ал. 1, буква „Д“, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК. Той бе задържан за срок до 72 часа, като наблюдаващият случая прокурор настоява пред Окръжен съд – Силистра за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. След като се запозна със събраните по случая доказателства съдът уважи искането на прокуратурата и остави В.С. в ареста.

На 18 април 2023 година, обвиняемият опитал да премине през границата на Република България с управлявания от него товарен автомобил, декларирайки, че превозва белина и стенни часовници от Турция за Молдова. При извършената митническа проверка обаче било установено, че в ремаркето има множество недекларирани кашони. Намерени били общо 8 броя палети с кашони картонени заготовки за кутии за цигари - около 1 000 000 броя, и 12 броя палети с хартия за цигари на рула за производствени цели в големи размери – на обща стойност 80 000 лева.

Намериха 4 000 000 къса цигари в незаконна фабрика в Севлиево

Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини