Спецакция в Разградско

  • 21 април 2023 10:36

  • 467
  • 0
Спецакция в Разградско
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция се извършва на територията на област Разград, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Акцията е по линия на битовата престъпност. Обект на проверките са търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. 

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на Закона за движение по пътищата.

В засилените контролни действия са включени екипи на охранителна, пътна, икономическа и криминална полиция, както и екип на жандармерията. По четири КПП функционират на териториите на Районните управления в Разград и Исперих, и три са на територията на РУ - Кубрат. 

Поредната акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР в Разград. При последната специализирана операция на територията на областта през март бяха задържани двама души, предава БТА. 

Спецакция в Стара Загора, задържани са двама

Виолета Симеонова
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини