Треньор на кучета коментира случая с питбула, убил стопанина си

  • 21 април 2023 08:47

  • 18238
  • 3
Треньор на кучета коментира случая с питбула, убил стопанина си
© Novini.bg/ Canva

10-годишният питбул, който нахапа и уби собственика си в столичния квартал „Христо Ботев“, никога не е бил агресивен. Редовно си играел и с децата в квартала. Това казаха за bTV приятели на семейството.

Все още се изяснява причината за агресията. 48-годишният мъж и животното са се намирали в двора, когато то го нападало. Каква е причината за агресията от страна на животното все още не е ясно.

Според треньора Димитър Трифонов трябва да се има предвид, че кучетата винаги проявяват своята природа.

Зоопсихолог коментира фаталния случай с куче в кв. Христо Ботев

„Няма значение дали са на синджир, или на улицата, дали са домашни.  Приписват се много човешки качества на кучето. Всъщност те са си с ДНК на вълк. Те са вълци и това нещо определено. Както и да го отглеждам в апартамент, в двор, в клетка, на синджир - рано или късно тяхната природа се проявява. А поведение на кучето се обуславя с усещането за сигурност и за безопасност и когато кучето се почувства застрашено, то взима решения и то е винаги със зъби“, обясни Трифонов.

Зам.-директорът на "Екоравновесие" Ирена Петрова обясни, че животното изглежда нормално и се чака решението на контролните органи.

Трифонов добави, че е важно да има регистър за всички кучета – и домашни, и бездомни, което ще помогне да се ограничат инцидентите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
18238 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тежки нокаути

2023.04.21 | 12:07

1
Тежки нокаути една седмица без причина и кучето спира да бъде генгста.. Изпитан метод!
Кикбоксьор

2023.04.21 | 21:33

3
На теб!
Дресьора

2023.04.21 | 13:08

2
Тъпак!

Добави коментар

Водещи новини