Петима са задържани при акция в Стралджа

  • 20 април 2023 13:20

  • 904
  • 0
Петима са задържани при акция в Стралджа
© Булфото (архив)

Петима са задържани за кражби и притежание на наркотици при специализирана полицейска операция в Стралджа. Извършени са проверки на 20 лица от криминалния контингент, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Ямбол Татяна Павлова.

Проверени са 46 търговски обекта и питейни заведения, 5 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 4 автоморги, сервизи и депа. Установен е търговски обект, работещ без необходимите по закон разрешения. На частен адрес в село Завой е намерено количество дърва за огрев без държавна контролна марка.

Акцията срещу имамници във Ветово: "Влизат вътре и направо започват да го бият"

В рамките на операцията са проверени общо 825 лица и 583 моторни превозни средства. От контролните органи са съставени 12 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 30 протокола и са наложени 122 глоби по фиш.

Полицията е установила извършителите по 4 досъдебни производства. Започнати са 7 преписки за предварителна проверка. Съставени са 3 констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по случаите продължава.

Акцията е реализирана от служители на ОДМВР – Ямбол, Зонално жандармерийско управление – Бургас, Областна дирекция по безопасност на храните – Ямбол, Комисия за защита на потребителите – Бургас и Национална агенция за приходите – Бургас и Югоизточното държавно горско предприятие – Сливен.

Радина Лазарова
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини