Дядо загина при пожар в дома си в Шумен

  • 18 април 2023 13:01

  • 364
  • 0
Дядо загина при пожар в дома си в Шумен
© Novini.bg/ Canva

Мъж на 76 години от Шумен е намерен починал след пожар в частен дом в квартал „Макак“, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Сигнал за това е приет малко след 10:30 часа на 16 април от негови близки. Към мястото са насочени екипи на полицията и пожарната. Огнеборците установили, че в частен дом на ул." Крайречна" в квартала е имало пожар, но бил изгаснал.

Вероятна причина за възникването му е неправилно ползване на котлон, който е взет за експертиза. По всяка вероятност мъжът е починал от задушаване. Образувано е досъдебно производство.

Досъдебно производство е образувано и за палеж по непредпазливост, след пожар в пункт за обработка на вторични суровини на ул. „Цветан Зангов" в Шумен, при който са нанесени материални щети и са обгорели складирани запаси от черни и цветни метали.

Пожарът е възникнал малко след 4:30 часа на 16 април. Четири екипа на пожарната в Шумен са участвали в ликвидирането на пламъците, които са погасени с 38 тона вода и 300 литра пяна. Унищожени са пет пластмасови и десет дървени палети, допълват от пресцентъра на ОД на МВР.

Пожар близо до Централните гробища в София

Последвайте канала на

Радина Лазарова
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини