Иззеха незаконно оръжие и антики от дом в с. Преселка

  • 11 април 2023 12:57

  • 1013
  • 0
Иззеха незаконно оръжие и антики от дом в с. Преселка
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Полицаи от Нови пазар иззеха от частен имот в село Преселка незаконно притежавано оръжие с вид на огнестрелно, металотърсач и предмети с вид на културно-исторически ценности в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда в Шуменско, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

Целта на днешната полицейска операция, в която участват служители на ОД на МВР и жандармерията, е да се подобри средата на сигурност в областта и да се гарантира общественият ред. Извършват се множество действия по пресичане на незаконна дейност и за разкриване на престъпления. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи на автомобили, отбелязват от пресцентъра на полицията в областния град.  

ГДБОП хвана двама с хиляди антики

Това е поредна полицейска операция на територията на областта. От началото на годината специализирани полицейски операции в Шуменско се проведоха на 15 март, 21 февруари и 27 януари. Засилени проверки за ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия в региона имаше и от 29 март до 5 април.  

„Подобни операции ще се провеждат през цялата година. Идеята е да обезпечим сигурността на гражданите, да бъдат спокойни и да знаят, че живеят в една сигурна среда. В резултат на засиления контрол и поредиците от специализирани полицейски операции се отчита намаление на престъпността през 2022 г. в Шуменска област в сравнение с предходната година. През миналата година са регистрирани 1796 престъпления, от които са разкрити 1092, или близо 61 процента. През 2021 г. регистрираните престъпления са били със 110 повече, като са разкрити около 52 процента от тях“, каза пред БТА директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Георги Гендов при провеждането на специализирана полицейска операция на 27 януари. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини