Трима души в Монтанско са глобени за незаконно добити дърва

  • 10 април 2023 14:13

  • 391
  • 0
Трима души в Монтанско са глобени за незаконно добити дърва
© Novini.bg/ Canva

Трима души от Монтанско са глобени вчера, след като били установени да прекарват или съхраняват в дворовете си незаконно добити дърва, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

При обход в село Долни Цибър, община Вълчедръм, полицаи забелязали двама местни жители да прекарват с каруци сливова дървесина, без контролна горска марка и документи за произход. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Мъж от село Студено буче в община Монтана пък е санкциониран, тъй като в двора на имота му били открити дърва от вида цер и благун, също без контролна горска марка и документи за произход.

От шест месеца насам почти няма ден, в който в бюлетина на полицията в Монтана да не се съобщава за бракониерска сеч в гори, задържани превозвачи на незаконно добити дърва по пътищата на региона или на открити дърва в дворове, за които стопаните не представят никакви документи за произход. Срещу нарушителите има заведени досъдебни производства и преписки, има и осъдени. На бракониерите са наложени много глоби, от тях са иззети моторни триони за дърводобив, а също камиони, микробуси, автомобили и каруци, с които се превозвали незаконно добитите дърва. Въпреки това през цялата зима бракониерската сеч в Монтанско не спира, казаха от полицейската дирекция в Монтана.  

Горски специалисти очакват по-големите глоби и повечето сигнали да намалят нарушенията в горите

Последвайте канала на

Радина Лазарова
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини