Сигнал за бомба в кметство в Ардино

  • 06 април 2023 13:16

  • 303
  • 0
Сигнал за бомба в кметство в Ардино
© Pixabay

Полицаи от Районно управление - Ардино са разкрили за по-малко от час автор на анонимен сигнал за взривно устройство.

На единния европейски номер 112 вчера (6 април) е бил подаден сигнал, че в кметството в село Ленище има поставена бомба. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. От там обясниха, че незабавно на място е изпратен полицейски патрул, който извършил оглед в района на сградата.

В хода на започналата проверка 40 минути по-късно е бил установен 56-годишен мъж, подал неверния сигнал. Задържан е за срок до 24 часа в Районното управление.

Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая с оглед на текстове от Наказателния кодекс за подаден заблуждаващ сигнал по телефон.

Задържаха още един ученик за бомбените заплахи

От пресцентъра на полицията в Кърджали уточниха за БТА, че от началото на годината това е първи подобен сигнал. Кметът на ардинското село Ленище – Фехим Халилов разказа за БТА, че сигналът не е получен в кметството от анонимно лице, а е подаден директно на тел 112 от съселянин.

„Мъжът е с психични отклонения. Той не живее постоянно в селото, а идва по за няколко дни и пак си заминава. Тези дни беше тук и вчера е решил, че има бомба в кметството и се е обадил на тел 112“, сподели кметът и допълни, че за случая е научил от полицията, когато са го потърсили в хода на работа. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини