Спипаха шофьор на ТИР с 2,5 промила алкохол

  • 03 април 2023 12:00

  • 860
  • 0
Спипаха шофьор на ТИР с 2,5 промила алкохол
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

При проверка на околовръстния път край Монтана към 22,50 часа снощи полицаи от областния град са засекли шофьор на ТИР, който управлявал тежкотоварния камион с концентрация на алкохол в кръвта от 2,50 промила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Нарушителят е полски гражданин на 37 години, който шофирал седлови влекач "MAN TGX" с прикачено ремарке с полска регистрация.

На шофьора е издаден талон за медицинско изследване в болница, но той е отказал да направи кръвна проба и е приел показанията на техническото средство.

Срещу него е образувано бързо производство по член 343 от НК.

Мъж с над 4 промила алкохол потроши паркирани коли в Свиленград

От ОД на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че случаи на пиян шофьор на ТИР и то с толкова голяма концентрация на алкохол са рядкост. Преди около 2 месеца пиян шофьор на турски ТИР беше засечен да преминава през забранения за автомобили над 12 тона път София-Монтана през старопланинския проход Петрохан. През февруари ТИР с турска регистрация причини катастрофа със снегорин край село Смоляновци в община Монтана, при която загина шофьорът на снегорина – български гражданин от същото село.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини