Ген. Миланов: Правят се опити за връщане на мутренските времена

  • 31 март 2023 20:56

  • 3723
  • 10
Ген. Миланов: Правят се опити за връщане на мутренските времена
©
Слушай новината Слушай новината

"Заплахите са за сгради, за училища, където ще се провеждат избори. Защо няма в университетите? Явно целта е да се атакува изборния процес. Действията на МВР са съвсем адекватни, имат още 30 часа, което не е малко време, да извършат проверка, да запечатат условно тези училища и изборни секции, с оглед да не се допуска внасянето на устройства, било то и камуфлажни", коментира бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни как преди 15-20 г. при знакови дела винаги е имало бомбена заплаха в съда. И тогава бяха въведени строги проверки на входовете. По думите му е несериозно директорите да бъдат карани да подписват декларации за поемане на отговорност. 

"Те нямат компетентност да преценяват ситуациите. Трябва протокол, и тук е компетентността на МВР. Този въпрос трябва да се решава категорично, а не всеки сам да решава", призова ген. Миланов.

Ген. Миланов: Милиарди са необходими за борбата с нелегалната миграция

Той беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че никой не трябва да се отказва да гласува от страх, че може да има поставено взривно устройство.

"Даже и да ми кажат, че в училището има бомба, ще отида да гласувам", категоричен беше бившият шеф на НСО.

Във връзка с купуването на гласове той подчерта, че това престъпление няма как да бъде сведено до нула. Посочи като основен проблем чувството за безнаказаност, което остава, както е при трафикантите на нелегални мигранти.

"Целият наш процес е неефективен - от установяване на престъплението, повдигане на обвинение, присъда, лишаване от свобода, излежаване на наказанието. Санкциите са достатъчно високи, не би било редно ние да търсим пътя за повишаване на санкциите. Те трябва да съответстват на тежестта на престъпленията. Основният въпрос е за ефективността на правораздаването и изпълнението на наказанието. Не може от 1 до 6 г. да е присъдата за трафик на хора, и да се дава минимумът, наложете му 4-3 г.", даде пример ген. Миланов.

Бившият началник на антимафиотите изрази безпокойството си от опитите за влошаване на криминогенната обстановка.

"Забелязвам, че параноята повече ме гони, но започват да се правят опити за връщане на мутренските времена, пак да се използват подобни структурки, които навдигат глава и на гърба на трудовия човек си събират едни не много добре изкарани парички", каза ген. Миланов.

Като лек посочи създаването на правителство и управление на държавата, защото "когато котката спи, мишките се разиграват".

Мая Йорданова
3723 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Тоо па нещастник

2023.04.01 | 01:03

10
Руския модел на майка ти пу..а.Ако руския модел на управление беше тук нямаше да имаме разбита икономика и разни разбойници за и пе.али управляващи!ОТ 30Г НИ УПРАВЛЯВА САЩ СТИГА С ТАЗИ ПРОПАГАНДА ПУТИН ТА КРЕМЪЛ ПЕ.АЛИ СМЕШНИ! КРАВАРЕТЕ СЕ МАШАТ НЯВСЯКЪДЕ И КЪДЕ СТЪПНАТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ!
Че те

2023.04.01 | 00:58

9
Тръгвали ли са си?

2023.04.01 | 00:17

8
Те не са си тръгвали...!!!!
Аааа, не така

2023.04.01 | 00:01

6
Другарят Радев вдигна юмрука и каза, че ще ни пази. А сега се оказва, че връща руския модел на мутрите. Така ли е, другарю Радев??? Гладно си за куфарчета??? Ще се наядеш. Спокойно. Всички руски цървули ще се "наядете" с пари. Даже ще се задавите!

2023.04.01 | 00:16

7
А къде завря юмручетоооооо, дълбоко в сВинтера на тиквуня и текат сега едни г,о,в,н,а,ц,и примесени с тиквена слуз от цепнатия сВинтер.
Анонимен

2023.03.31 | 23:32

5
Ще върнем Бойко на власт и ще ги навре отвово в миша дупка.

2023.03.31 | 21:42

4
Да, и вие се опитвате да ги връщате. А всъщност нигога не са си тръгвали.

2023.03.31 | 21:22

3
румба, като стар катаджия, веднага взимай катаджийската палка и ги причакай от търнаците при църна маца. няма да има измъкване. ти си печен.

2023.03.31 | 21:22

2
румба, като стар катаджия, веднага взимай катаджийската палка и ги причакай от търнаците при църна маца. няма да има измъкване. ти си печен.

2023.03.31 | 21:20

1
ti bokluk ne si li naiasno tce tazi darjava e kupena ot nai goliamata mutra tikvata i shte si e mutrenska oshte 100 godini

Добави коментар

Водещи новини