Прокуратурата и МВР с още подробности как е загинал Емил Боев

  • 31 март 2023 11:33

  • 16906
  • 2
©
Слушай новината Слушай новината

"Ще бъде направена ДНК експертиза, независимо от това, че семейсвтото на Емил Боев го разпознава". Това обявиха на брифинг от Окръжна прокуратура Перник.

"Ще извършим всичко необходимо, за да бъдем категорични, че това е лицето. Вчера към 18:30 часа човек, разхождащ се около езерото, забелязва тялото и сигнализира до полицията. Този район преди това беше многократно обхождан, но без резултат", съобщава говорителят на ОД на МВР в Перник Венцислав Алексов.

Той  потвърди, че младият мъж се е удавил.

"Изказвам съболезнования на семейството на младежа. Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Същевременно, след като е намерен, същата вечер около 10:30 вечерта близките са уведомени от органите на полицията. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят тялото в "Съдебна медицина" и са го разпознали. Разбира се, ще бъде извършена и ДНК-експертиза, за да можем да заключим категорично, че Емил Боев е лицето", обясни Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник.

От нощта, в която той изчезнал, на камера се виждало, че се е движел, каза говорителят на окръжната прокуратура. Тя добави, че всеки момент ще започнат огледът и аутопсията. Тялото било сравнително добре съхранено. Самото езеро през по-голямата част било замръзнало, затова разследващите предполагат, че е изплувало чак на 60-ия ден.

Обикновено при удавяне трупът първо потъва и след определен период - изплувала, обикновено между 40 и 60-ия ден.

Откритото край Перник тяло е на Емил Боев, семейството му го е разпознало

При първоначалния оглед не са открити следи от насилие, добави още тя.

Припомняме, че младият мъж изчезна след празника "Сурва" в Перник в края на януари. В първите дни десетки хора се впуснаха да го търсят. За съжаление, безуспешно.

Късно снощи тяло изплува край пернишкия кв. "Бела вода". По-късно в дрехите беше открита личната карта на Емил. Татуировка също подсказа, че вероятно тялото е на младия мъж.

Росица Валентинова
16906 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.31 | 11:52

1
Възраждане 33%
Мария

2023.03.31 | 14:14

2
тук ли е мястото на недораслия коментар

Добави коментар

Водещи новини