Кметът на Долна Оряховица след трагедията в града: Нямаме правомощия да се справим с проблемните кучета

  • 31 март 2023 09:13

  • 837
  • 6
Кметът на Долна Оряховица след трагедията в града: Нямаме правомощия да се справим с проблемните кучета
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Глутница кучета уби жена в град Долна Оряховица. 39-годишната жертва е била санитар в общинската болница в Горна Оряховица. Прибирала се е от работа около 07:00 часа, когато е била буквално разкъсана. Жената се е страхувала и неведнъж е имала сблъсък с животните. По случая има задържан. 

„Разбирам гнева на хората, аз също съм гневен и натъжен от случилото се. Ние, кметовете на населените места, нямаме правомощията да се справим с този проблем. Ще инициирам в близките дни среща с кмета на общината, и ако се наложи, с министерства, с природозащитни организации, за да може проблемът да бъде решен радикално”, коментира кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев.

Градоначалникът посочи, че е получавал сигнали, че по улиците излизат кучета, които не се отглеждат, както трябва. „Правил съм остри забележки на собствениците, след което животните биват прибирани. При проверки не съм ги виждал, но след това явно пак са ги изпускали. Ние разполагаме само с този инструмент - да правим забележки”, посочи още той.

Хората в Долна Оряховица живеят в страх и ужас от кучетата-убийци, споделят и за други нападения

Байчев коментира, че за кучетата, убили жената, при него официален сигнал не е имало. „Но хора са споделяли с мен. Аз съм идвал и съм предупреждавал собственика, когото го няма в момента, а друг човек е живеел в къщата. Именно той е задържан”, каза още кметът. Той допълни, че загиналата жена не е депозирала официално жалба, но му е споделяла за проблем с животните.

Кметът посочи, че ще опитат да помогнат на семейството на жертвата.

Калина Христова
837 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.03.31 | 15:29

6
Докога живота ни ще е по-маловажен от този на кучетата?Евтаназия на всички помияри.Газим кучешки екстременти,опикани коли,входове.Не знаеш кога ще те нападнат ,особено в селата където са гладни.
Човек

2023.03.31 | 15:01

5
Долен лъжец е този кмет. Той има всички права за даде справи с хора и животни в общината.затвор за такъв... Само затвор...

2023.03.31 | 11:20

4
Стига с тези правозащитни!Искаме да живеем спокойно. Не да ни убиват на улицата. ИМАМЕ ПРАВА!

2023.03.31 | 11:19

3
БО-КЛУЦИ, кой има правомощия НПОтата ли? Те ли ви плащат данъци или песовете? Я разчиствайте помиярите, че незнам УБИЙЦИ!!!
Бояджията

2023.03.31 | 11:04

2
От кого чакате разрешение от европедалите ли хм
Лии

2023.03.31 | 09:39

1
Трепанее

Добави коментар

Водещи новини