Четирима задържани при полицейска операция в Арчар

  • 30 март 2023 18:29

  • 795
  • 0
Четирима задържани при полицейска операция в Арчар
© Пресцентър МВР
Слушай новината Слушай новината

Четирима са задържани в хода на днешната полицейска операция във видинското село Арчар. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) във Видин. Полицейски проверки през днешния ден са били извършени в четири пункта за изкупуване на черни и цветни метали, седем заложни къщи, две питейни заведения и шест търговски обекта – на територията на Районно управление (РУ)-Видин.

В акцията са участвали униформени служители от РУ - Видин и ОДМВР - Видин - охранителна, пътна, криминална и икономическа полиция. В специализираната операция са участвали и пет екипа на жандармерията. Специализираната операция се провежда с цел противодействие на конвенционалната престъпност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност, уточняват от пресцентъра.

Униформените са проверили 89 моторни превозни средства и 123 лица, а за констатираните нарушения е съставен един акт и 13 фиша.
С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани четирима местни жители. Във видинското районно управление са образувани четири предварителни проверки – една за притежание на наркотици и три за съхранение на дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход, уточняват от пресцентъра на ОДМВР.

Спецакция в Плевен, има задържани

Една от целите на полицейската акция  е била активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения, в хода ѝ полицейските служители са съставили четири предупредителни протокола по чл.65 от Закона за МВР.

От началото на месец март това е четвърта специализирана полицейска операция, провеждана на различни територии на област Видин, показва справка на БТА в официалния сайт на ОДМВР -Видин. Операциите се изпълняват регулярно във връзка с разпореждане на служебния вътрешен министър за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на висока сигурност в населените места и полицейско присъствие в уязвими райони, допълват от пресцентъра.

Константин Тодоров
795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини