Задържаха четирима купувачи на гласове във Варненско

  • 30 март 2023 16:29

  • 460
  • 0
Задържаха четирима купувачи на гласове във Варненско
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Задържани са четирима души за търговия с гласове, при претърсванията на няколко адреса във Варна и региона са намерени списъци с имена и лични данни, както и примерни форми на бюлетини с попълнени квадратчета за партия и за преференция.

Това съобщи днес пред медиите директорът на полицията в крайморския град старши комисар Атанас Михов, който представи днешните резултати от спецоперацията, която се провежда в областта, предаде БТА. Тя е по линия на противодействието срещу наркотиците, битовата престъпност и търговията с гласове. Някои от задържаните са криминално проявени, допълни Михов. По думите му при претърсването на адресите са открити и пари в купюри по 50 и 100 лева, разчети за разходи за деня на изборите, като най-вероятно става въпрос за превоз на избиратели по населени места с автомобили. При обиските са намерени и наркотици, като количеството и видът им тепърва ще се уточняват чрез експертизи. 

Полицейска акция във Варненско: Над 60 души са арестувани

Михов отчете, че в рамките на деня са проверени общо 1001 души, 614 автомобила, пунктове за черни и цветни метали, автоморги, търговски обекти и заложни къщи. Съставените актове и фишове са 110 актове. Образувани са 6 досъдебни производства, като три от тях са за търговия с гласове. Операцията в региона продължава.

Филип Епитропов
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини