Спецакция в Луковит

  • 30 март 2023 14:48

  • 1628
  • 0
Спецакция в Луковит
© Булфото (архив)

Специализирана полицейска акция за противодействие на битовата престъпност и опазването на обществения ред се провежда в Луковит. Включени са сили на районното управление на МВР в Луковит и Зонално жандармерийско управление – Плевен. Акцията е насочена и към осигуряване на пътна безопасност, превенция на нарушенията, свързани с изборното законодателство и преустановяване на други незаконни деяния, каза за БТА старши инспектор Пламен Петков, началник на група „Охранителна полиция“ в Районно управление – Луковит.

„Основните акценти на проверките, които се извършват, са свързани с престъпления срещу личността, кражбите, противозаконното отнемане на моторни превозни средства, разпространяване на наркотици, най-вече контрол върху водачите на моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти“, посочи Петков и добави, че тези действия на полицията в оперативен и превантивен план продължават в цялата област и през следващите дни.

Специализирана полицейска операция е в ход в област Благоевград

В Луковит акцията ще продължи до 19:00 часа днес. Изградени са контролно-пропускателни пунктове в центъра на града и в ромския квартал „Изток“, а още един екип работи в населените места в общината.

В първите часове на полицейската операция няма задържани. Има санкционирани водачи за шофиране без свидетелство и за управление на нерегистрирани превозни средства.

По думите на Петков полицейската операция се извършва в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите квартали и райони.

Старши инспекторът добави, че от началото на предизборната кампания на територията на районното управление има подаден един сигнал за купуване на гласове. Извършена е проверка, материалите са изпратени на прокуратурата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини