Заплашителни имейли са получени в пловдивски училища, евакуираха децата

  • 30 март 2023 14:13

  • 664
  • 1
Заплашителни имейли са получени в пловдивски училища, евакуираха децата
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Еднакво по съдържание съобщение със заплахи е получено на електронните пощи на училища в Пловдив. Това съобщиха от полицията, без да уточняват кои са училищата. 

Сред пловдивските училища с получени заплахи са СУ "Паисий Хилендарски", Хуманитарната гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" и  ОУ "Княз Александър I", които са в една сграда, както и ОУ "Елин Пелин" в район "Западен", предаде БНР.

Директорите, съобразно указанията, които имат уведомяват компетентните органи и полицията работи по случаите. Не мога да кажа колко училища са, в РУО има постъпили само за четири в града. Мислехме , че ще бъдем пощадени, но дойде и в нашия град,  коментира началникът Антоанета Пакова. 

В СУ "Паисий Хилендарски" всички ученици са изведени в двора, предаде репортер на Радио Пловдив.  Има суматоха сред родителите, повикани спешно да приберат децата си. Някои са изведени на двора без телефони и връхни дрехи.   Майки, бащи, баби, дядовци пристигат да вземат учениците. Евакуацията е станала към 10 часа по време на голямото междучасие. Педагогическият персонал отказва коментар.

Отново сигнал за бомба в 22-ро училище в София

Сигнал за бомба е получен на мейла на Основно училище „Елин Пелин“ към 11,20 мин.

Ученици и учители са били евакуирани веднага от сградата, която се проверява от полицията. По-малките ученици бяха събрани в задния двор на учебното заведение, откъдето бяха взети от своите родители, уведомени по телефоните от класните ръководители.

Учениците бяха осведомени, че утре учебният процес ще протича нормално. Полицията извършва проверки.

Росица Валентинова
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Поредната провокация

2023.03.30 | 14:43

1
Точно преди изборите. Кой има интерес за това?

Добави коментар

Водещи новини