Над 160 килограма незаконно произведени млечни и месни продукти пипнаха в Старозагорско

  • 29 март 2023 13:37

  • 3329
  • 2
Над 160 килограма незаконно произведени млечни и месни продукти пипнаха в Старозагорско
© Novini.bg/ Canva

Над 100 килограма незаконно произведени млечни продукти и над 60 килограма месни продукти без документи за произход са установили при съвместни проверки служители от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР в Стара Загора, съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните, Дирекция „Инспекция по труда“, Комисията за защита на потребителите, Регионалната инспекция по околната среда и водите, и Регионалната здравна инспекция на територията на област Стара Загора.

Това съобщават на официалния сайт на ОДМВР в Стара Загора. Намерените хранителни продукти са забранени за продажба, сред нерегламентираните стоки са открити и дрехи, носещи логото на защитени търговски марки.

БАБХ затвори 2 заведения за хранене заради лоша хигиена

Служителите са извършили съвместни проверки на над 21 обекта, сред тях са магазини, игрални зали, заложни къщи, автоморги. Установени са две площадки, на които се осъществява дейност по разкомплектоване на автомобили без съответните разрешения. Констатирани са нарушения в дейността на две заложни къщи и една игрална зала.

Вчера в старозагорския квартал "Лозенец" се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, по време на която бяха задържани петима души. 

 

Радина Лазарова
3329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марин Маринов

2023.04.01 | 15:33

2
Ми що не гиловят постоянно,ми при специални акции???Ааа..то избори утре,бе...забравих!
Без име

2023.03.30 | 22:23

1
Разпорена ,разтурена държава

Добави коментар

Водещи новини