Пострадалият при ураганния вятър в Пловдив не може да плати лечението си

  • 29 март 2023 13:26

  • 492
  • 0
Пострадалият при ураганния вятър в Пловдив не може да плати лечението си
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Съпругата на мъжа, който пострада вчера при ураганния вятър в Пловдив, след като върху него падна голямо дърво, ще заведе иск срещу общината.

Жената е изправена и пред невъзможност да плати разходите по лечението му, след като в болницата ѝ поискали близо 4800 лева за операция на двата му крака, които са премазани.

Пред камерата на БНТ Мариана Генчева заяви, че е търсила пари назаем, за да покрие извънредните разходи.

Съпругата на мъжа, върху който падна клон в Пловдив, иска обезщетение

"От тук надолу всичко му е натрошено. Има шина и платини. За левия крак платих 1800 лв. Връщах се да взема още от 5000 лв., които взех назаем. Ще съдя общината заради дърветата, които не са ги отрязали - стари дървета", каза Мариана Генчев

От общинското предприятие "Градини и паркове" заявиха, че не са получавали сигнали за опасни дървета на ул. "Петър Шилев" в кв. "Захарна фабрика", където стана инцидента. А без заповед за премахване на опасни дървета от общинското предприятие не могат да отстраняват дървета.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров каза, че ще се свърже с пострадалото семейство и ще търси начин с преговори с болницата и с решение на общинския съвет да поеме разходите за лечението.

Той уточни, че ако се наложи, ще поеме лично разходите.

Росица Валентинова
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини