Спецакция в Плевен, има задържани

  • 29 март 2023 11:06

  • 2700
  • 1
Спецакция в Плевен, има задържани
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда в Плевен. Включени са сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция и Зонално жандармерийско управление – Плевен. В акцията участват още служители на Държавното горско стопанство, Българската агенция за безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

На осем места в областта са извършени претърсвания в рамките на полицейската операция. Акцията е за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, криминални престъпления, шофиране след употреба на алкохол и наркотици и други, съобщи пред журналисти комисар Валентин Георгиев, началник на отдел "Охранителна полиция" при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

 

На някои от адресите, проверени до момента, са намерени откраднати вещи и наркотици. Задържани са четирима души. Едно от селата, в които се извършват проверки днес, е Буковлък. Там се извършват претърсвания на три адреса.  

Полицейските действия ще продължат през целия ден. На различни места в областта са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се спират за проверки автомобили. 

Провеждат се полицейски акции на територията на Софийско

Комисар Георгиев добави, че всички служители на ОД на МВР в Плевен са ангажирани с охраната на предстоящите избори. 

Специализираната акция започна тази сутрин. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността, собствеността, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, разпространение на наркотици, контрабандни стоки, контрол на водачите на моторни превозни средства и други.

Тази сутрин МВР започна акция и в Ботевград. Полицията извършва проверки за изборни нарушения във връзка с предстоящия парламентарен вот, съобщиха от вътрешното ведомство. Вчера акции се проведоха в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал „Факултета“.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Стоян Тончев

2023.03.31 | 07:20

1
Всичко вече е купено. Въобще тия акции за какво са?

Добави коментар

Водещи новини