Специализирана полицейска операция се провежда в Силистренско

  • 28 март 2023 15:12

  • 399
  • 2
Специализирана полицейска операция се провежда в Силистренско
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда в област Силистра. От началото на акцията са проверени 180 автомобила и повече от 250 лица. Извършени са проверки на близо 60 търговски обекта, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР.

„Целта на операцията е установяване на извършители на престъпления от общ характер и водачи на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, установяване на незаконна сеч. Участват служители на охранителна, криминална и икономическа полиция при Областната дирекция, служители на районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан, екипи на Зоналното жандармерийско управление – Русе“, каза главен инспектор Даниел Костадинов, началник на Районното управление в Тутракан.

До момента е образувано едно досъдебно производство и са започнати проверки по 14 материала за незаконен дърводобив, транспортиране или съхранение на незаконно добит дървен материал. Установени са над 50 куб.м. незаконна дървесина, която е иззета и е предадена за съхранение на горските стопанства по места.

Задържаха петима при полицейската спецакция в Стара Загора

За установени административни нарушения са съставени 23 акта и са наложени 52 глоби по фиш.

Полицейската акция продължава. Със свои представители в проверките участват Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната дирекция на горите, Комисията за защита на потребителите и Агенция „Митници“.

Константин Тодоров
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.28 | 16:55

2
Радев е виновен,той щего однесе.

2023.03.28 | 16:54

1
Един чувал със бюлетини няма покажите.Хиляди чували се разнасят на ляво и на дясно.Не показват защото трябва да покажат какво пише в попълнените бюлетини а Борисов няма да муе хубаво.

Добави коментар

Водещи новини