Екс МВР шеф: Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна - след това

  • 28 март 2023 12:13

  • 376
  • 3
Екс МВР шеф: Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна - след това
© Nova news

Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна - след това. Това е истинска история, част от схемата с купения вот. Това каза за "Твоят ден" бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

"Трудно наличните текстове в Наказателния кодекс биха могли да бъдат приложени при корпоративен вот. В редица от случаите на работници и служители не се плаща нищо. Обяснява им се, че за да върви въпросното търговско дружество, трябва да бъде избран или преизбран еди кой си. Когато то работи само с държавни поръчки, идващи от определена партия, е ясно за кого трябва да гласуват служителите", коментира Йорданов. 

По думите му в НК има три правни норми, които регламентират наказанията за купуване на гласове. "В тях трудно може да се види нещо, което да засяга корпоративния вот. Една огромна армия от чиновници, държавни или общински, също знаят за кого да гласуват и нямат нужда от 150 лева - те си получават заплатите и промяна в политическата конюнктура ги плаши неистово", обясни Йорданов. 

Задържаха купувач на гласове в Сапарева баня

Според него е необходимо да се правят повече акции срещу купения вот и да се огласяват по-шумно. "С връщането на хартиените бюлетини се открива по-широка възможност за фалшификация на изборния резултат, включително и за купуване и продаване на гласове. Говорим не само за директна тръговия, а и за корпоративен вот", посочи той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Радина Лазарова
376 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АКО ИЗБИРАТЕЛЯТ е с ампутиран ляв крак?

2023.03.28 | 13:09

3
Екс МВР шеф: Някои избиратели получават лява обувка преди изборите, а дясна - след това Ако избирателят е с ампутиран ляв крак сигурно ще му дадат само връзките от дясната обувка.
4 800 000 ГО ВЕДА

2023.03.28 | 12:46

2
И 240 ЗАВИНАГИ :) ЖИВОТНИ ГАДНИ!
120 ВЪЗДУШНИ МАНДАТА

2023.03.28 | 12:45

1
ОТ УМ РЕЛИТЕ СЕЛА. ЗА КВИ ИЗБОРИ ДЪРДОРИШ?!

Добави коментар

Водещи новини