Следовател: Наркооранжерията в Сливенско е като подземен оазис с изкуствени слънца

  • 28 март 2023 08:17

  • 6774
  • 4
Следовател: Наркооранжерията в Сливенско е като подземен оазис с изкуствени слънца
© МВР

Голяма наркооранжерия за милиони бе разбита в Сливенско вчера. Става въпрос за голямо по площ съоръжение с няколко помещения, оборудвани високо технологично за отглеждане и разпространение на марихуана.

Следователят от Националната следствена служба Мариан Маринов обясни, че това е масивна бетонна конструкция на ниво кота минус.

МВР

„Входът към тази конструкция беше замаскиран с каросерията на стар микробус и на практика от задната врата на превозното средство се влизаше в помещението. Вътре начинът на оборудване представляваше един изкуствен подземен оазис с изкуствени слънца, представляващи светлодиодни лампи всяка една с мощност от 600 вата и площ два квадратни метра поотделно. Като общото количество на тези лампи и всички консуматори на електроенергия предполага разход на електроенергия около 50 до 100 киловата на час, което изисква огромно количество ток за захранване на цялата тази система“, добави маринов.

Удар: Разбиха голяма оранжерия за марихуана край Сливен

Наркооранжерията разполага и с въздухоподаване, вентилация, климатична инсталация и контрол на влагата, на температурата, подаване на течен тор. Има водопроводна система от резервоари.

„Всичко това беше с висококачествено и съвременно оборудване. Това е изградено с контролни табла, дори имаше и пожарогасители, които са  инсталирани с цел безопасност“, добави следовател Маринов.

Той обясни, че съоръжението прилича на бункер, в който може да се живее дълго време.

Било е предвидено още едни помещение да се превърне в наркооранжерия, но това е пресечено.

7 души са с повдигнати обвинения. Засега не се знае кой е организаторът, но го грозят от 10 до 20 г. затвор

Вижте още във видеото.

Радина Лазарова
6774 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Боко

2023.03.28 | 13:07

4
Пак хванахме мишките, а основните инвеститори не ги пипаме! Ако не са разбрали кои са преди да атакуват оранжерията, вече няма и да разберат.
Киро

2023.03.28 | 11:22

3
Някой да пише кои са тия герои,защото пак ги крият.
Ники

2023.03.28 | 11:20

2
Величков ще го направят генерал .

2023.03.28 | 10:08

1
Мвр касират милиони сега, после по 150 лева на глас са осигурени

Добави коментар

Водещи новини