Полицията и прокуратурата разказаха подробности за снощната гонка в Свиленград

  • 27 март 2023 19:45

  • 1448
  • 1
Полицията и прокуратурата разказаха подробности за снощната гонка в Свиленград
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Криминално проявен мъж от Свиленград е прострелян с два стоп патрона след полицейско преследване в Свиленград миналата вечер, след което той е задържан. Това съобщиха на съвместен брифинг зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова и началникът на Районното управление (РУ) в Свиленград Бончо Бонев, предаде БТА.

"Акцията срещу Васил Христонов (30 г.) започва след сигнал до органите на реда за предполагаема сделка с наркотици в 21:20 часа. При опита да бъде спрян с автомобила си заподозреният не се подчинява, блъска на няколко пъти полицейската патрулка и друг паркиран автомобил", поясни Кирилова. След това с вратата на колата блъска старшия на наряда, който пада.

"Започва преследване, при което служител произвежда предупредителен изстрел и още два в долната част на тялото на беглеца", каза началникът на РУ - Свиленград Бончо Бонев. Оказана му е медицинска помощ и той е настанен в областната болница в Хасково.

"В дома на заподозрения са открити 140 грама марихуана, а у него - още три пакетчета също с листна маса и кристали", уточни Кирилова. Ще му бъдат повдигнати три обвинения - за държане на дрога, неизпълнение на разпореждане на орган на властта и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, добави Кирилова.

Първоначалното полицейско задържане за 24 часа ще бъде последвано от 72-часова прокурорска мярка и искане от съда за мярка за неотклонение "задържане под стража".

По думите на Кирилова мъжът има няколко влезли в сила присъди, от които последната е излежана през 2021 година за подпомагане на нелегални мигранти.

Осъждан и без книжка опита да прегази полицаи, а после и да ги подкупи

Валери Зайцев
1448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.27 | 22:36

1
Възраждане 33%

Добави коментар

Водещи новини