Жилищна сграда пламна в Чепеларе

  • 26 март 2023 12:16

  • 602
  • 0
Жилищна сграда пламна в Чепеларе
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе, съобщи пред БТА ст. комисар Симеон Цървуланов, началник на Районната противопожарна служба в Смолян. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели. 

Огънят в кооперацията е забелязан след 5:00 часа тази сутрин. Пожарът се разраснал бързо, тъй като сградата е с гредоред. Гасенето на огнената стихия е отнело около три часа на пожарникарите. Разследване ще изяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство барака, в която е имало прокарано електричество. Огънят е засегнал частично и съседна къща.

Пожар в неработещия нефтен комбинат край Плевен

Обитателите на шестте апартамента са настанени при роднини. Общинският съвет в Чепеларе ще заседава извънредно утре, за да се реши как ще бъдат подпомогнати останалите без жилища семейства, уточниха от Общинската администрация.

Предвижда се да бъде обсъдено предложение за отпускане на парични суми за пострадалите, както и вариант за настаняване в общинско жилище на едно от семействата, което е с три деца. 

Владимир Василев
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини